Magyar Örökség lett a tihanyi limnológia

Június 24-én tartották meg Budapesten a Magyar Örökség díjátadó gáláját, ahová meghívást kapott G. Tóth László, a Balatoni Limnológiai Intézet igazgatója is. Nem véletlenül, hogy a közel százéves múltra visszatekintő intézménynek is odaítélték a rangos elismerést. A tihanyi kutatóintézet alapkövét, az alapító okirat hiteles példányával 1926. augusztus 25-én helyezték el ünnepélyes keretek között. Azóta folyamatosan fejlődött a kutatómunka és nemzetközileg is elismert szintre emelkedett a nagymúltú intézmény.

A Magyar Örökség díjat Farkas Balázs, Fekete György és Makovecz Imre javaslatára a Magyarországért Alapítvány kuratóriuma hozta létre 1995-ben. Az elismerés azon magyar intézményeknek, csoportoknak adható, akik tevékenységükkel hozzájárultak a magyar kultúra, gazdaság, sport, tudomány, azaz a magyar társadalom erkölcsi, szellemi felemeléséhez.

A Füred Televízió tudósítása a Magyar Örökség díj ünnepélyes átadásáról:
http://furedtv.hu/video/magyar-rksg-lett-a-tihanyi-limnolgia

Fotó: MTA ÖK
Az MTA Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézet munkatársai Báldi Andrással, az ÖK főigazgatójával a Magyar Örökség díj ünnepélyes átadása után