Az ÖK fiatal kutatója az 50 tehetséges magyar fiatal közt

A La femme magazin közzétette hazánk 50 tehetséges fiataljának listáját, akik között Farkas Alexandra, a Duna-kutató Intézet fiatal kutatója is szerepel.

A szakmai kiválóságokból álló 38 fős zsűri az eddigi teljesítmény, a társadalmi érték, az eredetiség és az újító-, valamint ösztönző erő szempontjainak figyelembe vételével 1034 jelölt közül választotta ki az 50 tehetséges magyar fiatalt, akik személyiségükhöz vagy professzionális céljaikhoz párosított mentorral dolgozhatnak együtt a következő hónapokban. A harmadik alkalommal életre hívott mentorprogram fő célja a tehetségek széles körű bemutatása és a további sikerekhez szükséges egyéb készségek fejlesztése. A kiválasztott 23 lány és 27 fiú rendívül széles skálán, kategóriákba sorolhatatlan területeken számít kiemelkedő tehetségnek, így van köztük olimpiai bajnok cukrász, búvárrégész és tojásfestő matematikus is. A La femme gondozásában megjelent 50 tehetséges magyar fiatal című kiadványban és a program honlapján közelebbről is megismerhetjük őket.

A félszáz mentor között van többek között Al Ghaoui Hesna újságíró, Küllői Péter filantróp üzletember, Herendi Gábor filmrendező, Dr Ránky Katalin, a L'Oréal Magyarország alapítója, Novák Péter „kultúrmunkás”, Rúzsa Magdolna énekesnő, Bán Teodóra kulturális menedzser, Kotroczó Róbert és Kereszty Gábor média szakemberek, Süveges Gergő újságíró, Dr. Erőss Lóránd neurológus, Lackfi János költő, Dr. Beck György üzletember, Dr. Hardy Ilona és Kósa Erika üzletasszonyok, és Lőrinczy György, az Operettszínház főigazgatója. Farkas Alexandra mentora Palugyai István tudományos újságíró, az ELTE Tudománykommunikáció a természettudományban mesterszakának oktatója lesz.

A program honlapja és a tehetségek bemutatása: http://www.lafemme.hu/tehetseg