Érdekli a Balaton kutatása? Július 8-án ismét Nyílt Nap az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézetében

Az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézete 2016. július 8-án ismét megtartja hagyományos Nyílt Napját Tihanyban, amelyre várják a Balatont szerető, a Balaton kutatása iránt érdeklődő látogatókat. A rendezvény a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt kínál érdekes látnivalót.
Az intézet parkjában terepi bemutató lesz, ahol a Balaton élővilágából a parti öv halait, és a makrogerinctelen szervezeteket (a szemmel látható gerincteleneket) ismerhetik meg a tátogatók valamint a mintavételekhez szükséges terepi műszereket.
Az intézet laboratóriumaiban a tóban élő mikroszkopikus növényi és állati szervezeteket és az országban csak néhány helyen fellelhető konfokális lézer mikroszkópot lehet megtekinteni.
Két ismeretterjesztő előadásra is sor kerül a Balaton életének alapjait adó mikroszkopikus algákról (előadók: dr. Vörös Lajos és dr. Somogyi Boglárka) valamint a Balaton kutatás és a tihanyi MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézet történetéről (előadó: dr. G.-Tóth László, az intézet igazgatója).
Filmvetítésen is bemutatják az intézet történetét és főbb kutatási területeit.

Az MTA ÖK Balatoni Limnológiai Intézet munkatársai szeretettel várják a Balaton élővilága és kutatása iránt érdeklődő látogatókat a rendezvényre, amelynek
Időpontja: 2016. július 08. 9:00 – 16:00 (péntek)
Helyszíne:
A Magyar Tudományos Akadémia Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézet,
Tihany, Klebelsberg Kuno utca 3. (a hajóállomás mellett)

Információ: Takács Péter tudományos munkatárs (takacs.peter@okologia.mta.hu)

Csatolt dokumentum: