"naturArt Az Év Természetfotósa" díj

Az idei évben huszadik alkalommal adták át Magyarország, és egyben a közép-európai régió legrangosabb természetfotós szakmai elismerését, a "naturArt Az Év Természetfotósa” díjat, ahol Potyó Imre kollégánk a „Napnyugtától napkeltéig” kategóriában második helyezést ért el „ Csillagok alatt „ c. alkotásával.

Imre néhány mondata a kép készítéséről:
"Csillagok alatt - Egyik kedves fotós témám a barna varangyok kora tavaszi vándorlásának különös hangulatú éjszakai megörökítése. Tavaly támadt az az ötletem, hogy szépséges háttérben és kompozícióban, a csillagok beexponálásával fotózzam meg a békák éjszakai mozgását. A Börzsönyben napokon keresztül 'békaperspektívából' figyeltem és fotóztam a gyönyörű csillagos égbolt alatt mozgó példányokat. A kép elkészítéséhez nagyon fontos volt a megfelelően alacsony hőmérséklet is, ami lelassította, és hosszabb mozdulatlanságra késztette őket. Idén márciusban végre összeállt a kép… "

További díjazott képek itt láthatóak: http://etf.naturart.hu/archive/2012

A pályázat legjobb alkotásainak kiállítása megtekinthető a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában (1083 Budapest, Ludovika tér 2-5.) 2012. december 31-ig.