Főtitkári elismerés az Akadémiai szolgálatában végzett kiemelkedő munkáért és kutatói eredményekért

Kiemelkedő tudományszervezői, igazgatási, fenntartási, szolgáltatási vagy üzemeltetési munkájukért tizenhatan, kutatói teljesítményükért pedig tizenketten vehették át Török Ádámtól, az MTA főtitkárától az Akadémia vezetői által alapított elismeréseket….

Az MTA Ökológiai Kutatóközpont munkatársai közül a Magyar Tudományos Akadémia főtitkára az Akadémia szolgálatában magas színvonalon végzett, kiemelkedő munkájáért Főtitkári Elismerésben részesítette: Némethné dr. Mázsa Katalint, az MTA Ökológiai Kutatóközpont koordinációs, tudományos menedzserét a kutatóközpont tudományszervezési és kommunikációs feladatainak magas szintű ellátásáért, kiváló és lelkiismeretes szervezőmunkájáért és kollegiális segítőkészségéért, amely nagymértékben elősegíti a kutatóközpont pályázati sikereit, valamint a kutatómunka eredményeinek társadalmi megjelenését.

A Magyar Tudományos Akadémia főtitkára az Akadémia szolgálatában végzett kiemelkedő kutatói munkájáért Főtitkári Kutatói Elismerésben részesítette: Erős Tibort, az MTA Ökológiai Kutatóközpont tudományos főmunkatársát a Duna vízrendszere halközösségeinek nemzetközileg elismert szakértőjét az általa koordinált halfelmérési program elismeréseként, amelynek köszönhetően hazánk az Európai Unió Víz Keretirányelvének ökoszisztéma-monitoringra vonatkozó követelményrendszere szerint fennálló 75%-os adatszolgáltatási hiányát 36%-ra csökkentette.

A díjátadásról szóló teljes cikk az MTA honlapján: https://mta.hu/mta_hirei/fotitkari-elismeres-az-akademiai-szolgalataban-...