Fórum főigazgatói pályázatokról

Dátum: 
2018-10-25, 09:00 - 11:00
Helyszín: 
Tihany, Budapest, Vácrátót és Debrecen

Kedves Kollégák!

Az MTA ÖK főigazgatói álláshelyének betöltésére az MTA elnöke pályázatot írt ki, amelynek benyújtási határideje 2018. szeptember 21 volt. A kiírásra két pályázat érkezett, Botta-Dukát Zoltán és Szathmáry Eörs pályázata. A pályázatok megfelelnek a pályázati feltételeknek. Az Akadémiai Kutatóintézetek Tanácsa egy eseti bizottságot kért fel a pályázatok elbírálásához.

Az MTA Alapszabálya értelmében az eseti bizottság kikéri az intézmény kutatóinak véleményét. Báldi András főigazgató fórumot szervez 2018. október 25-én 9:00-kor Tihany, Budapest, Vácrátót és Debrecen telephelyeken videókonferenciás technika segítségével.

A fórumot Báldi András főigazgató vezeti. A fórumon a két pályázó röviden (max 15 perc) összefoglalja a koncepcióját, majd kérdésekre kerül sor.

A fórumon a Központ nem kutató dolgozói is részt vehetnek és véleményt alkothatnak!

A kérdéseket követően a kutatóközponttal közalkalmazotti jogviszonyban álló kutatók a következő kérdésekre fognak szavazni:
Alkalmas-e Botta-Dukát Zoltán a főigazgatói pozíció betöltésére? IGEN - NEM
Alkalmas-e Szathmáry Eörs a főigazgatói pozíció betöltésére? IGEN - NEM

Felhívom a figyelemet, hogy a szavazásban nem a főigazgató megválasztásáról döntünk, hanem a pályázó alkalmasságának és a pályázat tartalmának a véleményezése a cél!

A szavazatokat mind a négy telephelyen (Tihany, Budapest, Vácrátót, Debrecen) lezárt borítékokban gyűjtjük, majd a Karolina útra szállítjuk, ahol a Kutatóintézeti Főosztály képviselőjének jelenlétében egy később kijelölendő szavazatszámláló bizottság fogja az EGYBEÖNTÖTT szavazatokat megszámolni.

Tájékoztatásul küldöm a két pályázati anyagot (Botta-Dukat_Zoltan.pdf, Szathmary_Eors.pdf).

Üdvözlettel,

Schmera Dénes
tudományos titkár